Късметът спаси Олимпиакос срещу силен Лудогорец в Гърция ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани заслужаваха победата в Пирея, но си тръгват след 1:1

Лудогоред завърши наравно 1:1 при гостуването си на Олимпиакос в първи мач от 3-ия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион определено може да съжалява, че не си тръгва от Гърция с победа, след като пръв поведе, но голяма доза късмет донесе изравнителния дол на домакините.

Минути преди края пък Кирил Десподов не успя да намери очертанията на вратата, след като Цолакис беше напуснал поста си.

Още в 3-та минута домакините развиха бърза контраатака, която за малко не завърши с гол, но Кахлина успя да улови удар с глава точно пред него. В 10-та минута Текпетей изведе на скорост Десподов зад гърба на защитата, но беше вдигнат флаг за засада на национала на България.

В 22-та минута Валбуена центрира опасно от пряк-свободен удар, но Текпетей се намеси отлично в защита. В 26-та отново се стигна до комбинация между Текпетей и Десподов, но отново беше отсъдена засада.

Maлко след половин час игра Сотириу беше изведен от Каули сам срещу вратаря на домакините, но нападателят на разградчани беше спрян от Цолакис.
Късметът спаси Олимпиакос срещу силен Лудогорец в Гърция ВИДЕО 1
Само пет минути след почивката Лудогорец дочака своя шанс. Текпетей беше съборен на границата на наказателното поле и Десподов изпълни отлично ситуацията, за да открие – 0:1!

В 58-та минута Кахлина се намеси страхотно, след като Хасан засече с глава от няколко метра, но стражът на Лудогорец събра отлично краката си и с тяло спаси сигурен гол! В 63-та минута Текпетей пробва мощен изстрел извън наказателното поле, който влизаше точно под гредата, но Цолакис спаси с една ръка.
Късметът спаси Олимпиакос срещу силен Лудогорец в Гърция ВИДЕО 2
15 минути преди края Хасан падна в наказателното поле, искайки дузпа след сблъсък в Вердон. Той показа, че има кръв по лицето, но повторенията потвърдиха, че умишлено нарушение не е имало. Така се стигна до 87-та минута, когато след изстрел извън наказателното поле топката беше блокирана от Вердон и Пластун, но се озова в краката на Камара, който матира с нисък шут по земя Кахлина за 1:1.

Във втората минута на продължението Десподов можеше да донесе победата за Лудогорец, след като се измъкна зад защитата и изпревари излезлия Цолакис, но опитът му да вкара в празната врата от далече мина на сантиметри встрани.

Стартови състави:

Олимпиакос: Цолакис, Ба, Семедо, Сисе, Лала, Ребчук, Камара, Кунде Малонг, Валбуена, Масурас, Ахмед Хасан

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Каули, Баджи, Текпетей, Десподов, Сотириу