Националните отбори отлетяха за едномесечен лагер във Финландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрите ни биатлонисти ще се подготвят във Вуокати до 26 ноември

Най-добрите ни биатлонисти заминаха тази сутрин за финландския ски-курорт Вуокати, където ще се подготвят в продължение на месец за предстоящия сезон.

Още в началото на седмицата към скандинавската страна се отправиха главният треньор на България Александър Касперович, неговите асистенти и ваксмайстори.

Националните отбори отлетяха за едномесечен лагер във Финландия 1

Вуокати е 6-хилядното селище, добило популярност като един от най-модерните световни центрове за подготовка в ски-бягането и биатлона. То е разположено на стотина километра северозападно от Контиолахти, където ще се проведат първите два старта от надпреварата за Световната купа.

Мъжкият ни отбор е съставен от световния вице-първенец Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков и Благой Тодев.

Формацията при жените включва Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, а към тях на по-късен етап се очаква да се присъедини и Десислава Стоянова.

Националните отбори отлетяха за едномесечен лагер във Финландия 2

До миналата седмица националните ни състави се подготвяха в Австрия – на глетчера Дакщайн, като лагерът във Финландия е и генералната репетиция за очакваните с голям интерес стартове за Световната купа.

Тази година сзонът стартира на 28 ноември, събота, с индивидуалните състезания на 20 км при мъжете и 15 км при дамите, а на следващия ден са спринтовете.

Седмица по-късно – от 3 до 6 декември, отново в Контиолахти, ще се проведе втория кръг. Той ще включва спринтове, преследване и щафети.

2020 година ще завърши с два етапа за Световната купа в Хохфилцен, Австрия – в седмиците 11-13 и 17-20 декември.