Националните отбори започват лагери на Белмекен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тайбе Юсеин "сверява часовника" си на два турнира преди Олимпиадата

Днес представителният отбор на България в класическия стил, предвождан от селекционера Армен Назарян, стартира подготовителен лагер на високопланинската ни спортна база “Белмекен”.

Малко повече от десетина седмици преди началото на Олимпиадата в Токио, всички квоти са раздадени и постепенно погледите започват да се насочват към дългоочакваната надпревара в японската столица.

В понеделник към нашите национали ще се присъедини и кубинския състав, който ще бъде представен на Игрите от максималния брой борци. България има квоти за категориите до 77 и 97 килограма.

В първия ден на следващата седмица подготвителен лагер на Белмекен започва и националният ни тим в свободната борба, който спечели една виза за Япония. В стратегията на отбора е включено участието на международен турнир в Полша.

Националните отбори започват лагери на Белмекен 1

В същото време селекционерът на женския ни тим, успял да спечели четири олимпийски квоти – Петър Касабов, разкри, че една от големите ни надежди за медал – Тайбе Юсеин, по всяка вероятност ще вземе участие в два турнира преди Игрите в Токио.

Миналия септември световната и европейска шампионка претърпя операция на скъсана предна кръстна връзка на коляното и отчаяно се нуждае от състезателна практика.

Националните отбори започват лагери на Белмекен 2

„Направихме преглед при д-р Хубенов и той каза, че Таби вече е на 100 процента готова за работа на тепих,” заяви Касабов, допълвайки че най-вероятно Юсеин ще излезе на тепиха на турнир в Полша през юни, а след това и в Мадрид през юли.

“От три седмици работим с нея интензивно. Още не може да прави добре коронната си хватка, но и на това ще му дойде времето. Иначе е заредена с голямо желание, има настроение, съвсем друга е. И много по-уверена е в себе си.”