Най-накрая! “Лъвовете” се събудиха и разбиха слабака Гибралтар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българските национали спечелиха с 3:0 контролата срещу Гибралтар

Българските футболни национали прекъснаха серията от четири поредни загуби, след като се наложиха с 3:0 над Гибралтар в контрола играна тази вечер на „Васил Левски“. „Лъвовете“ имаха само една победа от 19 мача (1:0 над Чехия в евроквалификация преди почти година), но днес възвърнаха част от самочувствието си с категоричен успех над скромния тим на Гибралтар, който е на 195-о място в класацията на ФИФА.

Двубоят започна ударно за българския тим, който след 6 минути игра поведе в резултата. При центриране в пеналта вратарят на гостите излезе и игра с топката преди Галин Иванов, след което падна на земята и остана да лежи на терена, Димитър Илиев задържа между трима и върна назад за Александър Цветков, който с плътен шут прати в опразнената врата.

Девет по-късно Страхил Попов комбинира с Йомов, който напредна и с точен удар в далечния ъгъл удвои.

В 18-ата Страхил Попов центрира от десния фланг, Голдуин опита да улови, но изпусна топката в краката на Галин Иванов, който направи по-трудното и прати над опразнената врата.

„Лъвовете“ продължиха да доминират на терена, като играта бе почти изцяло в половината на гостите, а в 45-ата минута Димитър Илиев оформи класиката. Йомов центрира от корнер, Чиполина остана под топката при опит да изчисти, а капитанът на Локомотив Пловдив насочи точно с глава за 3:0.

След почивката Гибралтар донякъде изравни играта, но без да притесни сериозно отбранителния вал на българския тим.

В края на двубоя Здравко Димитров показа добра техника отляво, центрира за Виктор Попов, който оптрави силен удар, но неточно, а Александър Цветков не успя да отклони към вратата.

На 15 ноември България е домакин на Финландия, а три дни по-късно гостува на Република Ирландия, като и двата мача са от Лига на нациите.