Най-накрая радост! Тотнъм победи Ман Юнайтед у дома след тежък двубой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" стигнаха до труден успех

Отборът на Тотнъм най-накрая даде повод за радост на своите фенове след като се наложи над Манчестър Юнайтед с 2:0 на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Това бе първия успех на “шпорите” над този съперник от почти три години насам. Отборът от северен Лондон за последно победи “червените дяволи” на четвърти октомври 2020 година.

През първата част възпитаниците на Ерик тен Хаг създадоха доста повече положения от своя съперник. Изненадващо обаче те не успяха да стигнат до попадение. “Шпорите” се събудиха едва в края на полувремето когато удариха две поредни греди.

Те обаче успяха да пренесат този натиск и във втората част, което им помогна да открият резултата. Точен за 1:0 бе Папе Матар Сар, който се възползва от центриране на Кулушевски и разбъркване в наказателното поле на Андре Онана.

При вторият гол камерунският страж отново бе безпомощен. Той дойде след неуспех на Бен Дейвис да уцели топката и да нанесе удар към вратата. Това аматьорско отиграване изненада всички футболисти в червени екипи и топката премина покрай неосъзнаващия какво се случва Онана.

След победата Тотнъм заема третата позиция във временното класиране и може да започне да мечтае за класиране в Шампионска лига. Манчестър Юнайтед пък е 10-ти с 3 точки спечелени в 2 мача.