Нападател на Арсенал е готов да се присъедини към Монако
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
22-годишният американски национал Фоларин Балогун има желание да играе отново в Лига 1

Според френската медия L’Equipe, отборът на Монако има голямо желание да привлече Фоларин Балогун в своите редици, а футболистът е нетърпелив да се присъедини към френския клуб. 22-годишният нападател не е част от плановете на Микел Артета в Арсенал и търси нов клуб. а “топчиите” искат около 50 милиона евро, за да се разделят с него през това лято.

Балогун е в Арсенал от детството си. Той се изкачи в редиците на клуба и беше повишен в първия им отбор миналото лято. Веднага след като получи място в първия отбор, той беше изпратен под наем в Реймс, за да натрупа опит. Докато беше под наем във френския клуб, 22-годишният играч записа общо 39 мача и беше на терена близо 3200 минути. Американският национал се представи страхотно, тъй като намери мрежата на 22 пъти и дори асистира на съотборниците си три пъти.

След силен сезон под наем, всички очакваха Балогун да се бори за място в първия отбор на Арсенал. Но Микел Артета има други планове – испанският мениджър не смята да разчита на него. 22-годишният играч не беше част от състава в първите два кръга. Тъй като е малко вероятно младежът да получи много игрово време в Арсенал, той търси ново предизвикателство. Монако търси нов нападател, а Балогун има желание да играе за тима от Княжеството, който има високи амбиции в Лига 1.