google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Наполи и Барселона завършиха при резултат 1:1 на “Стадио Сан Паоло” в първата си 1/8-финална среща в Шампионска лига и оставиха развръзката за реванша на “Камп Ноу”. Дрис Мертенс бе точен за домакините през първото полувреме, а след почивката Антоан Гризман изравни резултата.

Домакините започнаха в схема 4-3-3 като Дженаро Гатузо заложи на Давид Оспина на вратата, а пред него действаха Ди Лоренцо, Манолас, Максимович и Марио Руи. В халфовата линия бяха разположени Фабиан Руис, Деме и Жиелински, а в нападение стартираха Хосе Кайехон, Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиние.

Барселона започна на “Сан Паоло” в схема 4-3-1-2. На вратата бе немският национал Тер Стеген, а пред него Семедо, Пике, Умтити и Жуниор Фирпо. В средата на терена Кике Стиен заложи на Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Френки Де Йонг и Артуро Видал, а в нападение Лионел Меси си партнираше с Антоан Гризман.

Десет минути след началото на двубоя, Наполи имаше първия шанс да отбележи, но Дрис Мертенс не успя да се разпише. В 19-ата минута Ракитич пробва шут от средна дистанция, но ударът му бе блокиран от футболист на домакините.

В 30-ата минута тимът на Наполи откри резултата. Пьотър Жиелински пусна страхотен пас към Дрис Мертенс, който с брилянтен удар от 18-на метра порази вратата на Тер Стеген за 1:0. Тринадесет минути по-късно неаполитанци можеха да удвоят аванса си, но Костас Манолас стреля неточно след добър пас на Инсиние. Така първото полувреме завърши при резултат 1:0 в полза на Наполи, а Барселона нямаше нито един точен удар към съперниковата врата.

Четири минути след началото на второто полувреме, Бускетс получи жълт картон за грубо влизане срещу Мертенс и халфът на “каталунците” ще пропусне реванша на “Камп Ноу”. В 57-ата минута Нелсън Семедо получи пас зад отбраната на Наполи и пусна чудесен пас към Антоан Гризман, който изравни резултата – 1:1. Това бе втори гол за Гризман в седем срещи в ШЛ през настоящия сезон.

В 63-ата минута Хосе Кайехон пропусна чудесен шанс за гол. Нападателят получи пас от Аркадиуш Милик и бе очи в очи с Тер Стеген, но стражът на гостите предотврати попадението. Малко след това Самуел Юмтити стреля с глава след изпълнение на корнер, но не успя да се разпише.

В 89-ата минута Артуро Видал си изкара два жълти картона за няколко секунди, с което бе изгонен и също няма да бъде на разположение на Кике Сетиен на реванша. В оставащото време до края на мача, Наполи бе по-активният отбор, но не успя да вкара второ попадение и така двубоят завърши наравно 1:1.