Напорист Айк достигна полуфиналите, ще се бори за квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иво Ангелов и Радослав Георгиев отстъпиха в 1/4-финалите

Бронзовият медалист от световно и европейско първенство Айк Мнацаканян се доближи само на една победа от жадуваната олимпийска квота в категория до 77 килограма.

Нашият представител, който беше сериозно ощетен от съдиите олимпийската квалификация в Будапеща през март, записа трета поредна победа за деня, надделявайки над грузинеца Бакури Гоголи с 6:2 технически точки след чудесно проведена схватка.

Мнацаканян, който вече успя да надиграе Даниел Катарага (Молдова) и Йоргос Преволаракис (Гърция), влиза в битка за визата за Игрите в Токио срещу турския борец Фатих Дженгиз, който също записа три победи по пътя към полуфиналите.

При 60-килограмовите Иво Ангелов не успя да достигне до решаващите срещи, след като не намери сили да надделее над грузинеца Дато Чхартишвили (Грузия) (1:2 технически точки), който изглеждаше като преодолимо препятствие.

Това най-вероятно беше и последния шанс за Спортиста на годината в България за 2013 година да се класира за Олимпийски игри. През октомври Ангелов ще навърши 36 години.

При най-тежките – в категория до 130 килограма, Радослав Георгиев отстъпи в четвъртфинала на Елиас Куосманен (Финландия) в изключително равностоен двубой.

Полуфиналните схватки започват в 19.00 часа.