Скандално съдийство лиши Айк от олимпийска квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мнацаканян показа завиден дух в полуфинала в категория до 77 кг с руснака Чехирин

Бронзовият медалист от световни и европейски първенства Айк Мнацаканян се бори мъжки срещу Александър Чехирин в изключително напрегнат полуфинал в категория до 77 килограма на олимпийската квалификация в Будапеща, но надеждите ни за квота за Игрите в Токио бяха порязани от съдиите, които очевидно подпряха руския борец.

Айк започна мощно и поведе с 4:0 технически точки. След това обаче Чехирин, с подкрепата на арбитрите, които не уважиха оспорване на българския щаб, успя да обърне резултата.

Втората част беше също толкова оспорвана и гарнирана със съдийски подаръци за световния шампион от 2018 година, който в крайна сметка записа успех със 7:6 точки.

Надеждите на България за олимпийска квота все пак остават живи, тъй като малко по-късно тази вечер Кирил Милов излиза в полуфинал в категория до 97 кг срещу Артур Омаров (Чехия).

Последната възможност за спечелване на олимпийски визи ще бъде в София. В началото на май столицата ни ще домакинства на последната квалификационна надпревара, на която също само финалистите ще си осигурят участие на най-големия форум.

Снимка: Start-photo.bg