google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Колоритният собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски демонстрира прослувотото си чувство за хумор, заявявайки че ще отреже по един крак на играчите, в случай че не успеят да преминат първите три кръга на Лига Европа.

Утре вечер от 21.00 часа Локо гостува на Искра Даниловград в първия квалификационен кръг на надпреварата.

„Настроението в отбора е идеално,” заяви Крушарски. “Момчетата са надъхани и влакът няма спирачки. Тръгваме смело напред.

“Пак ще се повторя, ако не си спомняте. Поставената цел е да преминем минимум три кръга в квалификациите. Ако не го направят, ще им отрежа по едно краче.”

Но и това не бе всичко. Крушарски продължи коментарите си за българския футбол и скорошната победа на Локомотив при гостуването на Славия, обявявайки че е наследник на пророчицата Ванга.

„Трябва да питате Венци Стефанов, защото преди време се изказа неподготвен за моята особа. Той не знае, че аз съм наследник на баба Ванга и виждам нещата отдалеч. Още сега виждам кой ще е шампион, но ще си го запазя за себе си.

“Коефициентът не ме интересува, който играе тото, да му мисли. Това не го разбирам и не ми е в кръвта. Аз не съм президент на Локомотив, а човек, който си харчи парите. В момента нямам притеснения, защото отборът се качва по стъпалата. Бавно, но сигурно.

“Тимът е подготвен достатъчно и момчетата знаят за какво отиват. Трябва да разберат, че е нужно да изкарат пари, за да получат. Това сме си го говорили. Това трябва да стане в България и всеки да си ги изкарва, а не да му ги дават.”

Крушарски разкри и някои странни порядки в неговия клуб, напомнящи за казармена обстановка.

„При нас има ред!, отсече бизнесменът. “Кой отбор в България има тренировки в 6:00 часа? Кой тим получава по-малко от нас? Трябва да има дисциплина. Аз съм от Говедарци. Шефовете на ЦСКА трябва да знаят, че съм селянин.

“В селото ми имаше надписи: „Крушарски вън“, Крушарски тук“ и т.н. Написани от хора, които не са заковали и един пирон през живота си. Който иска да управлява един клуб или държава, да се запита дали е построил една къща, направил едно дете. Тогава да се заеме с това.

“Аз съм човекът, който ще участва в търга за стадиона. Дал съм парите преди това. Затова ще участвам, за да направя повече за Локомотив. Отборът е много по-добър, защото играе заедно вече от повече от две години заедно. Има опит. Разбират се само с поглед. Важното е в една система, и то в българския футбол, трябва да тръгне със заплатите.”