google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима са триумфирали по два пъти със световната титла и ще искат да запишат ново голямо постижение в историята си.

Време е за дългоочаквания финал на Световното първенство по футбол, което се провежда в Катар!

Един срещу друг в спор за титлата ще се изправят съставите на Аржентина и Франция.

Сблъсъкът между “гаучосите” и “петлите”, който ще се състои на стадион “Лусаил”, стартира от 17:00 часа.

Французите ще направят всичко по силите си да триумфират с втора поредна световна титла, докато в Аржентина всички искат да видят мегазвездата Лионел Меси да празнува с ценния трофей, тъй като за футболиста на ПСЖ този Мондиал по всяка вероятност ще бъде последен.

Аржентинците стартираха надпреварата по ужасен начин, след като загубиха още на старта сензационно от Саудитска Арабия. Впоследствие обаче тимът, който е воден от Лионел Скалони, записа победи над Мексико и Полша в групата. На осминафиналите “гаучосите” се справиха с Австралия, след това преодоляха с дузпи Нидерландия и на полуфиналите надделяха над Хърватия.

Французите също инкасираха едно поражение, но то беше в последния мач от груповата фаза и дойде от Тунис. Преди това обаче “петлите” се наложиха над Австралия и Дания. След това възпитаниците на Дидие Дешан не изпитаха затруднения на осминафиналите срещу Полша, а в следващата фаза отборът победи и Англия. Преди няколко дни французите надделяха на полуфиналите над Мароко и така си осигуриха място на финала.

Букмейкърът Winbet.bg предвижда изключително равностоен двубой между Аржентина и Франция. Компанията дава коефициент за победа от 2.89 за южноамериканците срещу такъв от 2.99 за успех на “петлите”. Равенството пък е оценено на 3.12.

Прогнозата на типстърите на 7Спорт е, че титлата най-после ще се завърне в Южна Америка, а също така и, че в срещата няма да паднат повече от три попадения.