Наставникът на Олимпия: Добавеното време от съдията бе лудост
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Справедливо е да сме победители, бяхме по-добри и имахме и късмет", смята Жоао Енрикеш.

Треньорът на Олимпия Любляна – Жоао Енрикеш, бе много доволен след отстраняването на Лудогорец във втория квалификационен кръг от Шампионската лига.

Специалистът дори определи елиминирането на “орлите” от най-престижния европейски клубен турнир като едно от най-големите му постижения.

„Можехме да влезем през второто полувреме с предимство, но както и да е. Не искахме да губим баланса и да бъдем в мача до самия му край. Добавеното време от съдията беше истинска лудост! Вкарахме гол, имаше дузпа в последните секунди. Искам да подчертая едно нещо. За нас е много важно в отбора да има индивидуалности и когато ги има, да се покажат в точния момент. Справедливо е да сме победители, бяхме по-добри и имахме и късмет. Успяхме да направим всичко, което бяхме планирали. Радваме се, но това е само един момент. Трябва да останем здраво стъпили на земята и от утре да започнем да се подготвяме за следващия мач”, сподели Енрикеш.

„Бяхме наясно, че Лудогорец ще ни натисне от първата минута, което е нормално, тъй като са по-добри. Но нашият отбор свърши наистина страхотна работа. Беше много вълнуващо да преживея последните моменти от срещата. Това е едно от най-големите постижения в кариерата ми. Важно е да се знае, че написахме клубната история, но нямаме намерение да спираме до тук, защото ще се опитаме да спечелим следващия мач”, закани се той.

Наставникът на Олимпия: Добавеното време от съдията бе лудост 1

“Тази победа е важна за всички – за играчите, за треньорския щаб, за града, за феновете. Но пък удължихме европейския сезон до края на есента. Да, в следващата среща Галатасарай ще бъде фаворит. Но ще се борим, защото искаме да прогресираме. Ако го направим, ще имаме място поне в Лига Европа. Но нека гледаме мач за мач, така че сега ще мислим за този от първенството срещу Радомле”, продължи наставникът на Олимпия Любляна.

„В началото на мача съдията наказваше всички дребни нарушения с картони, а от това нямаше нужда. Ако беше продължил с това темпо, и двата отбора щяха да завършат с по 7 човека. Играта беше бърза, валеше дъжд, имаше тежки сблъсъци. Нормално беше да е така, защото Лудогорец е много по-опитен отбор. Искахме да стигнем до топката, да печелим единоборства, бяхме агресивни. Мачът като цяло беше напрегнат. Но в Европа всички играят агресивно”, завърши Енрикеш.