Не е шега – Аби Попов се прицели в медал в Кортина д’Ампецо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрият ни скиор-алпиец ще участва в слалома и гигантския слалом на световното първенство

Казват, че апетитът идва с яденето…

Алберт Попов, най-добрият български състезател в алпийските ски, не скри амбицията си да спечели медал от започналото световно първенство в Кортина д’Ампецо.

Както вече стана ясно, Аби ще вземе участие в две от дисциплините в надпреварата – слалом и гигантски слалом.

“Последните пет дни тренирах само и единствено тренирах гигантски слалом,” коментира Попов, който вчера записа първа победа в дисциплината в старта в Банско, организиран от „Юлен“ и Българската федерация по ски.

“Идеята ми е да се почувствам малко по-сигурен в другата дисциплина, която в последните два месеца малко занемарих, защото имаше твърде много слаломи. Сега трябва да обуя по-дългите ски, за да мога да покажа по-добър резултат на Световното първенство.

„Разбира се, че искам да постигна подиум. Това ми е в главата и го мисля. Достатъчно се напрягам с тях, но рано или късно ще стане.

„Беше ме много яд, защото знаех в каква форма съм в началото на сезона. Въпреки всичко имаше четири поредни старта, в които бях на три стотни извън квалификацията или ме хвана кол.

“Случваха ми се такива неща – каръщини. Но въпреки всичко останах позитивен и знаех, че толкова много работа и тренировки съм свършил до момента, че съм един от най-готовите в Световната купа. В последните пет старта всичко си дойде на мястото.”