Не е за вярване: Футболист заигра едновременно в два различни отбора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вчера в социалните мрежи духовете бяха разбунени по повод небивал куриоз, свързан с футболиста Рафинин Абдулах. Въпреки, че не е от най-популярните, той успя да вкара в противоречие два клуба, които едновременно обявиха гордостта си, че са успели да го привлекат към отборите си. Почти едновременно, с разлика от има-няма петнадесетина минути, втородивизионният швейцарски Лозана и испанският втородивизионен Еркулес се похвалиха в Twitter с новата си „придобивка“ в негово лице.

Рафинин Абдулах е едва на 25 години, юноша на Олимпик Марсилия. Преди да премине през Лориен и и испанския втородивизионен Кадис, той вече беше изкарал цял сезон с отбора си в Лига 1, а през изминалия беше част от белгийския Беверен. След решението си да го напусне, футболистът, обявен в момента за част от два различни отбора, най-вероятно е искал да се презастрахова, за да не остане на сухо. Така и се е стигнало до куриозната ситуация.

Не е за вярване: Футболист заигра едновременно в два различни отбора 1

От Лозана публикуваха снимка на на Абдулах, заедно с друг представител на клуба.

Не е за вярване: Футболист заигра едновременно в два различни отбора 2

Минути по-късно Еркулес обяви в пост, че халфът Рафидин вече е започнал да тренира с техния тим, като инфото отново беше придружено със снимка, само че този път на нея футболистът бе пременен с тренировъчен екип на испанският втородивизионен отбор.

 

Как точно се е стигнало до тази нелепа ситуация, все още няма достатъчно точна информация, но се предполага, че след като е се разписал на 18-месечен договор в първия отбор, Рафинин Абдулах е бил уважен с предложение за пробен период във втория и е решил да пробва късмета си да премине в Испания, въпреки, че на практика няма как да подпише и с Еркулес. Какво ще се случи точно, тепърва предстои да разберем.