Неймар се завърна с гол и помогна на ПСЖ да грабне Суперкупата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани спечелиха трофея след успех с 2:1 над Олимпик Марсилия

Пари Сен Жермен спечели Трофея на шампионите (Суперкупата на Франция), след като надделя с 2:1 в двубоя срещу Олимпик Марсилия. Това е и първи трофей за парижани, откакто Маурисио Почетино замести на треньорски пост уволнения Томас Тухел. Мауро Икарди и Неймар бяха точни за ПСЖ, докато за Марсилия се разписа Пайе.

Икарди пропусна да се разпише в 18-ата минута, отправяйки неточен удар с глава, а малко по-късно бившият играч на Интер успя да отбележи, но голът не беше зачетен заради засада на Мбапе.

В 30-ата минута Маркиньос изведе Мбапе, който прати покрай Манданда, но отново имаше вдигнат флаг за засада.

Все пак парижани се оттеглиха с аванс на почивката, след като в 39-ата Икарди все пак успя да се разпише. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част италианецът нацели гредата след пас на Мбапе.

Марсилия вдигна оборотите след почивката и опасностите пред вратата на ПСЖ не закъсняха, а наставникът на парижани Маурисио Почетино вкарва в игра Кимпембе и Неймар, като това бе първи мач за бразилеца от месец насам.

В 85-ата Неймар ознаменува завръщането си в игра с гол от дузпа.

Четири по-късно Димитри Пайе върна надеждите на Марсилия и намали изоставането на 1:2, но ПСЖ задържа аванса си до края на двубоя и грабна трофея.