Непримирима Мими Христова с бронз след забележителен обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трети медал за българската женска борба в Белград

Мими Христова сътвори забележителен обрат, за да тушира руската състезателка Мария Кузнецова в последната минута на сблъсъка за бронзовия медал в категория до 65 килограма в турнира за Световната купа в Белград.

Кузнецова съумя да си осигури комфортен аванс от шест безответни технически точки, но нашето момиче нямаше никакво намерение да развява бялото знаме. Нещо повече, нейната решимост не бе разколебана и след като при великолепно изградена акция тушира руската състезателка, но реферите прецениха, че действието е приключило извън тепиха и присъдиха само две технически точки.

Окуражавана от наставника се Петър Касабов, Христова не спря да търси начин да атакува опонентката си и след брилянтна атака успя да я тушира 46 секунди преди финалния съдийски сигнал.

Това е трети медал за българската женска борба в сръбската столица. Снощи Юлияна Янева се окичи със златото в категория до 72 килограма, а Миглена Селишка спечели бронз при най-леките – до 50 кг.

В категория до 68 кг София Георгиева също се качи на тепиха в спор за бронзов медал, но отстъпи на друга представителка на руския тим, предвождан от Симеон Щерев – европейската шампионка от Рим 2020 Ханъм Велиева.

Любопитно е да се отбележи, че бронз в категория до 65 кг спечели и друго наше момиче – Елис Манолова, която обаче се състезава за Азербайджан. Тя надигра Аслъ Демир (Турция) с 4:0 точки.