google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболните привърженици на Ботуша няма да се завърнат на стадионите до края на сезон 2020/21

Има голяма вероятност сезонът в Серия А да се доиграе при закрити врати. Така футболните фенове в Италия ще се завърнат по стадионите най-рано през сезон 2021/22. Кризата са COVID-19 наложи забрана за посещение на спортни събития на Ботуша, както и в почти всички други държави в Европа.

Имаше информации, че в даден момент тази забрана на територията на Апенините може да бъде вдигната, но министърът на спорта Винченцо Спадафора заяви, че това надали ще се случи, тъй като в сегашното положение не може да се позволи събиране на много хора на едно място.

„Има малка вероятност стадионите да бъдат отворени до края на този сезон. Предвид сегашното положение, няма как да позволим събирането на много хора на едно място. Настоящата забрана, наложена от правителството, изтича през март, но в момента по-важен приоритет е да направим така, че спортът да продължи, а отварянето на стадионите не стои на преден план“, заяви Винченцо Спадафора.

Смяташе се, че ваксинирането на хората в страната ще доведе до разхлабване на мерките, но на този етап то върви с доста бавни темпове. Така феновете на футбола в Италия ще трябва да дочакат да се завърнат по трибуните, за да може да подкрепят своите отбори.