google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С тези средства козирка по никакъв начин не може да бъде изпълнена", съобщи Илиян Филипов

Проектът за строящия се стадион „Христо Ботев“ ще бъде променен и той ще бъде лицензиран за мачовете в efbet Лига без козирка, а осветлението ще бъде монтирано на временни пилони. Това съобщи пред “Пловдив24” Илиян Филипов, който е управител на фирмата, която довършва съоръжението.

Отпуснатите от държавата 25 милиона лева с ДДС ще са достатъчни на “Колежа” да се играят мачове от родното първенство, само ако Община Пловдив изпълни поетия ангажимент за седалките и тревното покритие, смята биснесменът.

При осигуряване на още 27,5 милиона лева с ДДС, то козирката и всички обекти по цялостния проект на стадиона ще бъдат изпълнени.

“С тези средства козирка по никакъв начин не може да бъде изпълнена. Тя е едно от най-скъпите неща в проекта. Осветлението ще бъде на временни пилони. Тези пилони ще бъдат поставени на мястото на анкерите за металната конструкция. В момента все още чакаме това становище от конструкторите. Има осигурени 21 млн. без ДДС, а поръчката е за 43,7 млн. без ДДС. Аз няма как с 21 милиона да направя обект за 43,7 милиона”, заявява Филипов.

“Справяме се перфектно със сроковете за стадион “Христо Ботев“, нямаме проблем. Забавиха ни някои неща по проекта, за да можем да изпълним изискванията за лиценз за мачове от Първа лига. Загубихме около 2 месеца в това да преценим кое да го има, кое да го няма, за да може да се получи Акт 16. В това отношение доста неща се мислят и се препроектират. Ясно е, че парите за цялостното довършване не са налични. Отпуснатите 25 млн. лева с ДДС ще стигнат за лицензирането на стадиона за мачове в Първа лига, ако общината си изпълни ангажимента за седалките и за тревното покритие”, казва още бизнесменът.