Неузнаваем Байерн се докопа до хикс срещу Вердер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците направиха 1:1 на своя "Алианц Арена"

Вердер си тръгна с точка след визитата на лидера Байерн Мюнхен, след като двата тима направиха 1:1 на „Алианц Арена“. Баварците можеха и да загубят днешния мач от 8-ия кръг, ако не бяха отличните намеси на Мануел Нойер. Иначе „бременските музиканти“ откриха резултата в края на първата част чрез Егещайн, а след почивката Коман изравни.

Домакините бяха неузнаваеми през първите 45 минути, като не успяха да създадат нито едно чисто положение пред вратата на Вердер.

В 16-ата гостите бяха близо до гола, но класата на Нойер изигра решаваща роля нулите да се запазят. Сарджънт нанесе удар от малка дистанция, но Нойер успа да избие с крак. Последва добавка на Аугустинсон, който насочи добре в долния десен ъгъл, като този път Нойер изби с впечатляващ плонж.

При подаване в пеналта в 24-ата Битенкурт засече от воле, но не насочи добре и прати в аут.

В една от малкото интересни ситуации пред вратата на Вердер, Павленка не се намеси добре при центриране, а удар на Мусиала бе блокиран.

Секунди преди да изтече редовното време „бременските музиканти“ заслужено откриха резултата. Сарджънт центрира отдясно за Егещайн, който намери точно десния ъгъл на вратата – 1:0.

Второто полувреме започна с опасна атака на Вердер, при която Рашица излизаше сам срещу Нойер, но се забави и ударът му бе блокиран от върналия се Боатенг.

Последваха силни минути за баварците, като в 52-ата гостите имаха късмет при удар на Коста, който намери напречната греда, но десет минути по-късно Байерн стигна до изравняването. Горецка центрира в наказателното поле на гостите, Селасие остана под топката, а Кингсли Коман засече добре с глава, прещайки покрай Павленка за 1:1.

Високото темпо се запази до края на двубоя, като и двата тима можеха да съжаляват за равенството. Чупо-Мотинг направи грандиозен пропуск в 84-ата, стреляйки в аут от 2-3 метра, а три по-късно Сарджънт не успя да преодолее Нойер, който изби удара му с една ръка.