Нидерландия и САЩ откриват втората фаза на Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" са фаворити за победата срещу "янките"

С двубоя между Нидерландия и САЩ стартира втората фаза на Световното първенство 2022 в Катар. Двубоят е днес от 17:00 ч. като “лалетата” са фаворити за класиране на 1/4-финалите. Селекцията на Луис ван Гаал обаче не убеди с играта си в груповата фаза, въпреки че записа две победи и едно реми. Двубоят със сигурност няма да бъде лесен за “лалетата”, тъй като американците все още са без загуба в Катар.

Нидерландия е непобедена във всичките си 10 мача на Световната купа под ръководството на Луис ван Гаал (7 победи и 3 ремита), като запази пет сухи  мрежи в последните си шест мача на финалите. В груповата фаза в Катар, тиъмт записа две победи и едно реми, което бе срещу Еквадор (1:1) Нидерландците също са непобедени в последните си 19 мача на Световното първенство срещу страни извън ЕВропа след загубата с 2:3 от Бразилия на четвъртфинала през 1994 г., като спечелиха 13 от тези мачове.

САЩ се справиха Иран, за да преминат през група B, но загубиха голмайстора Кристиан Пулишич заради контузия при тази победа. Пулишич е незначителен играч за своя клуб, но той е от решаващо значение за страната си. Крилото на Челси участва пряко в шест гола в последните си девет международни изяви за САЩ, включително и двата гола на този турнир. Като цяло той е вкарал два пъти повече голове (22) за САЩ от всеки друг играч в отбора. Без него на САЩ да им е трудно да пробият силната нидерландска защита.

Логично е да видим Нидерландия като фаворит в срещата. С Коди Гакпо в страхотна форма, Френки де Йонг, Мемфис Депай и Върджил ван Дайк, “лалетат” би трябвало да се справят със САЩ и да преминат към 1/4-финалите. Въпреки критиките към играта на тима, място сред най-добрите осем на Мондиал 2022 би било страхотно постижение за селекцията на Ван Гаал.