Nike скъсал с Неймар заради секс-скандал от 2016 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът отказал да сътрудничи на водено разследване за сексуален тормоз

Световната империя Nike съобщи, че миналата година е прекъснал сътрудничеството си с бразилската футболна звезда Неймар, тъй като играчът на Пари Сен Жермен е отказал да съдейства на воденото разследване за сексуален тормоз.

Обвинението е било отправено от служител на компанията, а разслеваният инцидент се е случил през 2016 година. Говорител на Неймар заяви, че той отрича обвиненията.

Според Wall Street Journal потърпевшата e заявила, че бразилецът бил пиян и поискал от нея орален секс.

Високо котиращият се бразилец и Nike си партнираха в продължение на 15 години преди прекратяването на сделката. Самият договор беше прекратен осем години преди изтичането му през август 2020 година.

Това не е първият секс-скандал, в който Неймар се забърква. Предишният такъв гръмна през юни 2019-а, като тогава бразилецът беше обвинен в изнасилването на своя сънародничка – модел в хотелска стая в Париж.

Тогава Неймар обвини жената в опит за изнудване. Бразилските власти прекратиха разследването срещу Неймар заради липса на доказателства., а след това обвиниха модела в клевета, изнудване и измама. Миналата година обаче и тя беше оправдана по обвинението за измама.

В началото на месеца ПСЖ официално обяви подновяването на контракта на Неймар до 30 юни 2025 година. Настоящият договор на бразилеца с парижани бе до лятото на 2022 година.

Неймар пристигна на “Парк де Пренс” през 2017 година с рекорден трансфер на стойност 222 милиона евро. Бразилецът има 112 мача за парижани, в които е отбелязал 85 гола и има 51 асистенции. Неймар е спечелил девет трофея с парижани, като все още не успява да вдигне ШЛ с френския гранд.