Николай Киров беше избран за Треньор на годината
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Али Соу грабна приза за най-добър чужденец в Първа лига
Наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров пребори конкуренцията и бе избран за Най-добър треньор на 2020 година, изпреварвайки в традиционната анкета Стамен Белчев и Илиан Илиев.
“Благодаря за наградата!,” заяви Киров, който получи 153 точки в гласуването. “Мога да кажа, че по никакъв начин не съм го очаквал. Тази награда можеше да бъде спечелена от всеки един колега, защото годината беше много трудна. Доста съм изненадан. Поздравявам всички номинирани.”
Белчев остана втори с 86 точки, а Илиев зае третата позиция с 85.
Халфът на Лудогорец и националния тим Доминик Янков беше избран за най-прогресиращ млад играч за 2020 година, а таранът на ЦСКА София Али Соу грабна приза за най-добър чужденец в българското първенство.
95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата “Футболист на годината”, организирана в партньорство от “Дакс Медия”, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз. Водещи на онлайн церемонията бяха Натали Трифонова и Костадин Крантев.
За най-добър вратар в Първа лига беше обявен стражът на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, призът за най-добър бранител получи Валентин Антов (ЦСКА), за най-добър халф беше определен Тиаго Родригес (ЦСКА София), а наградата за най-добър нападател отиде при Мартин Камбуров (ЦСКА 1948).
Попадението на Тодор Неделев в двубоя срещу Берое беше избрано за Най-красив гол на 2020 година. Халфът на Канарчетата порази целта с виртузоно изпълнен пряк свободен удар.
За поредна година призът в женския футбол грабна Евдокия Попадинова, която вече носи екипа на италианския Наполи.
Шофьорът на Беласица Нако Велянов, който спаси целия отбор на петричани от тежка катастрофа, след като получи инфаркт, докато пътуваше с отбора от гостуване, бе награден посмъртно с наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов”.

Всички наградени на церемонията “Футболист на годината” за 2020 година:

Наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов”: Нако Велянов (шофьор на Беласица Петрич)
Най-красив гол: Тодор Неделев (Ботев Пловдив)
№1 в женския футбол: Евдокия Попадинова (Наполи)
Най-прогресиращ млад футболист: Доминик Янков (Лудогорец)
Най-добър чужденец в efbet Лига: Али Соу (ЦСКА София)
Най-добър вратар в efbet Лига: Мартин Луков (Локомотив Пловдив)
Най-добър защитник в efbet Лига: Валентин Антов (ЦСКА София)
Най-добър халф в efbet Лига: Тиаго Родригес (ЦСКА София)
Най-добър нападател в efbet Лига: Мартин Камбуров (ЦСКА 1948)
Треньор №1 на България: Николай Киров (Арда)