Николай Киров: Впечатлен съм от Апоел, много сериозен противник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Много опитен отбор, който веднага се възползва от всяка една грешка"

Наставникът на Арда Николай Киров коментира съперника на кърджалийци в Лигата на конференциите – Апоел (Беер Шева). Специалистът наблюдава снощи мача на Апоел срещу Ашдод в турнира за Купата на тотализатора на Израел, спечелен от съперника на Арда с 2:1. “Впечатлен съм! Много сериозен противник, имат нови футболисти, но са много опитен отбор. Вчера тотално надиграха отбора на Ашдод”, споделя Киров в интервю за БТА.

“Все още не сме говорили с отбора за силните и слабите страни на противника, тепърва ще ги запознаем чисто спортно-технически какво представлява Апоел (Беер Шева). Но както казах, много опитен отбор, който веднага се възползва от всяка една грешка. Когато отнемат топката, веднага атакуват. Много агресивен отбор”, добавя Белия.

На този етап в Арда няма контузени и болни футболисти, като всички са на разположение на Киров за за двубоя. “На първо място ще искам от играчите ни да бъдат много внимателни, много концентрирани. При жребия нямаше как да ни се падне слаб отбор, защото в разбивката на урните бяхме непоставени заради липса на коефицент. Но от всичките възможни, ни се падна най-силният противник. Но пък така се израства, така и ти ставаш по-добър- когато играеш срещу силни опоненти”.

Треньорът на Арда има опита от мачове в Израел, тъй като е водил Ботев (Пловдив) в Лига Европа срещу друг отбор от тази страна. “Нека първо мине домакинството, след това ще мислим и за ответния мач. Но наистина там се играе много трудно и то не толкова заради горещината, а заради влагата. Ще бъде много тежко, но пък те се знаят тези неща.“

Първият мач между съперниците е на 22 юли от 21:00 часа на „Арена Арда“, а седмица по-късно е ответната битка в Петах Тиква.