Николай Костов: Играчите ще се борят като лъвове за всяка топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът продължава да мечтае за Европа

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде обширно интервю за предстоящия мач от квалификациите за Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева. Той коментира контузените футболисти в състава, изходящият трансфер на Ивелин Попов и доста други любопитни теми.

“Марин Петков е с проблем. Жереми не е възстановен. Възстановен е Кристиан Димитров. Петрис е основен играч, много добър защитник. Надявахме се да се възстанови за този мач, но за съжаление не успя. Когато един от най-добрите играчи в защита липсва, не е приятно. Няма да играем с трима защитници. По-скоро ще бъдем с четирима в отбрана”, заяви Костов запитан за играчите, на които ще може да разчита.

“Сигурен съм, че за мотивация не става дума. Няма нужда. Убеден съм, че играчите ще се борят като лъвове за всяка топка. Когато я отнемем, трябва да знаем какво градивно може да произлезе от владението. Там е насочено винаги нашето внимание. Убеден съм, че тези въпроси трябва да бъдат решени в Левски, за да може играта да бъде по-различна. Винаги да се усъвършенстваме с топката, за да сме по-непредсказуеми за нашите противници”, добави той.

“И дузпи тренираме, готови сме за всичко. Имаме увереност, разбира се. Особено след като играем пред нашата публика. Вярваме в играчите. В едно съм сигурен – Апоел ще излезе с много голямо самочувствие. Агресивни са, имат опитни играчи”.

“Изненадахме се от решението на Ивелин Попов в този момент. Вече го преживяхме и насочваме вниманието към утрешния ден. Въпросът за евентуален заместник на Ивелин Попов ще бъде обсъден след мача”, каза Костов за напускането на Ивелин Попов.

“Организацията ни на игра е ключово за това, че не допускаме голове. Добре организирани сме, когато топката е в противника. Закриваме пространствата, стараем се да пресираме високо”.

“Бяхме принудени да отложим мача, тъй като се изтощихме от това пътуване до Израел. Това повлия на решението ни”, сподели специалистът за отложения мач с Пирин.

“Много е важно да продължим напред, за да видим европейската реалност. Айнтрахт е отбор, който не е на нивото на Апоел, а е много по-добър. Това ще бъде един тест за нас. Искаме да видим на какво сме способни срещу подобни грандове като Айнтрахт. Очаквам това, което сме анализирали за силните и слабите страни на Апоел – да играят така, както играят във всичките си мачове. Не очаквам нещо специално срещу нашия отбор”, завърши Николай Костов.