Манчестър Юнайтед направи официално изявление по казуса “Грийнууд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят все още няма да бъде върнат в състава

Английският гранд Манчестър Юнайтед публикува на официалния си сайт изявление по случая с Мейсън Грийнууд. “Червените дяволи” заявиха, че слуховете за връщането на нападателя в състава са фалшиви, макар вътрешното разследване вече да е приключило. Те обаче обещаха, че крайното решение ще бъде взето съвсем скоро.

Ето го и изявлението на “червените дяволи”:

След оттеглянето на всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд през февруари 2023 г. Манчестър Юнайтед проведе задълбочено разследване на обвиненията срещу него. То се основава на обширни доказателства и контекст, които не са публично достояние, и сме се свързали с много хора, които са пряко замесени или са запознати със случая.

По време на този процес благосъстоянието и гледната точка на предполагаемата жертва бяха в основата за разследванията на клуба и ние уважаваме правото и на доживотна анонимност.Ние също имаме отговорности към Мейсън като служител, като млад човек, който е в клуба от седемгодишна възраст, и като нов баща с партньор.

Фазата на установяване на фактите от нашето разследване вече е завършена и ние сме в последния етап от вземането на решение за бъдещето на Мейсън. Противно на медийните спекулации, това решение все още не е взето и в момента е обект на интензивно вътрешно обсъждане. Отговорността в крайна сметка се носи от главния изпълнителен директор. След като бъде взето, решението ще бъде съобщено и обяснено на вътрешните и външните заинтересовани от клуба страни.

Това беше труден случай за всички, свързани с Манчестър Юнайтед, и ние разбираме силните мнения, които провокира въз основа на частичните доказателства в публичното пространство. Молим за търпение, докато работим през последните етапи на този внимателно обмислен процес.