google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двукратният европейски клубен шампион не е играл в елита от 1999 година

Хитът в европейския футбол от края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век – Нотингам Форест, ще има възможност да се завърне в топ-дивизията на Англия за първи път от 1999 година.

Двукратният носител на Купата на европейските шампиони (КЕШ), предшественик на Шампионската лига, се справи с Шефийлд Юнайтед в драматичен полуфинален плейоф в Чемпиъншип и ще се изправи срещу Хъдърсфийлд за място в Премиър Лийг.

Двубоят ще се състои на стадион “Уембли” на 29 май, ден след финала за трофея в Шампионската лига между Ливърпул и Реал (Мадрид).

За разлика от Нотингам, Хъдърсфийлд беше във Висшата лига между 2017 и 2019 година, като в предишните 45 години се подизаваше в долните ешелони.

Форест елиминира Шефийлд Юнайтед с общ резултат 6:5, като се нуждаеше от дузпи, за да стигне до крайния успех.

След края на срещата привържениците на домакините нахлуха на игралното поле, а на разпространени в социалните мрежи кадри се вижда как фен на Нотингам изблъсква капитана на “остриетата” Били Шарп.

Щабът на Юнайтед определи инцидента като “нападение” и настоя за налагане на санкции срещу извършителя.

В същото време ръководството на Форест веднага обяви, че ще сътрудничи на властите за откриване на виновника, обявявайки че той ще получи доживотна забрана за посещение на мачове на клуба.