Нов турнир през 2024 г. и възможност за нов трофей за Лионел Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинската взезда влиза в битката за трофей, който не е даван от 1998 г.

Турнирът Копа Интерамерикана се завръща през 2024 г. след прекъсване от четвърт век. Това ще бъде изключително интересно състезание и голяма възможност за Лионел Меси да обогати колекцията си от трофеи с ново отличие.

Пррез миналия век в турнира участваха шампионите на Северна и Южна Америка – най-добрите отбори на КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ. През 2024 г. ще има повече участници в турнира, за да може той да бъде още по-интересен и оспорван. В битката за трофея Копа Интерамерикана ще се включат и носителите на вторите по значимост купи – Копа Судамерикана и Купата на Лигата.

Шампион на Северна Америка е Леон (Мексико), на Южна Америка е  Флуминензе (Бразилия), докато на Копа Судамерикана е ЛДУ Кито от Еквадор. Победителят от на Купата на лигата е Интер Маями, така че Лео Меси влиза с американския тим в битката за трофея и най-вероятно отборът ще бъде фаворит да г спечели.

Към момента няма информация за начина на провеждане и датата на турнира. Копа Интерамерикана се провежда в продължение на 20 години, от 1969 до 1998 г., като Индепендиенте е най-успешният отбор с 3 титли.

Следете най-актуалната информация от света на спорта