Арда повали Берое и се завърна на победния път в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Абубакар Тунгара донесе успеха на домакините с гол през второто полувреме

Арда сложи край на серията си от пет мача без победа в efbet Лига, след като надви Берое с 1:0 в среща от 17-ия кръг на първенството. В герой за домакините се превърна бившия футболист на заралии Абубакар Тунгара, който отбеляза единствения гол в мача през второто полувреме.

С този успех отборът на Арда спечели две позиции в класирането и вече е на 5-ото място с актив от 28 точки, задминавайки ЦСКА 1948 и Левски. Тимът на Берое остана с 21 пункта на 8-ата позиция и изостава на пет точки от седмия ЦСКА 1948.

Първото полувреме на “Арена Арда” не предложи много положения за гол пред двете врати. В 19-ата минута удар на бранителя на домакините Умар Сако премина над вратата на съперника. В 36-ата Сантиаго Годой от Берое отправи опасен шут от средна дистанция, но Иван Дичевскиизбир в корнер.

В края на полувремето мощен шут на Преслав Боруков премина опасно близо покрай вратата на заралии. Така първата част завърши наравно 0:0.

През втората част Арда бе по-активният тим. В 63-ата минута Абубакар Тунгара предизвика спасяване на Родриго Ачинели. Малко след това шут на Станислав Иванов бе отразен от стража на гостите.

В 71-вата минута Арда стигна до победното попадение. Абубакар Тунгара засече с глава центриране на Ради Цонев и откри резултата – 1:0.

Арда съхрани аванса си и се поздрави с важна победа, с която влезе в топ 6 на класирането. Берое регистрира втори пореден двубой без вкаран гол и не взе нито точка от визитата си в Кърджали.