google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вече има нови определени дати, на които ще се проведат отложените баражи за класиране на европейските футболни финали, съобщиха от УЕФА.

След като обнови програмата си, Европейската футболна централа реши полуфиналният плейоф между България и Унгария да се състои на 4 юни. Мястото на провеждане ще е столичният стадион „Васил Левски“.

Припомняме, че на 17 март се състоя извънредна видеоконференция, в която взеха участие всички държави членки на УЕФА. На нея бе решено финалите на европейския турнир да се отложат за година време, като същевременно баражите да се насрочат за юни тази година.

По-точно следва да бъдат изиграни в периода от първи до девети юни. Същото се отнася и до и всички официални приятелски двубои, първоначално насрочени за месец март и отложени заради пандемията от коронавирус.

Ако нашия национален отбор победи тима на Унгария, той ще успее да се класира за  финалния плейоф, определен за 9 юни и да получи домакинско предимство. Съперниците ни ще бъдат определени след приключване на баража между Исландия и Румъния.

От УЕФА съобщават, че не е изключено, поради изменения в ситуацията да бъдат взети и нови извънредни решения.