Нова феерия на корта – Цвети е на 1/4-финал!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изумителна Цвети Пиронкова направи най-бляскавата реклама на съвременния женски тенис, осигурявайки си място в четвъртфиналите на US Open с виртуозно продуцирана победа с 6:4, 6:7, 6:3 над непримиримата французойка Ализе Корне.

Българската тенисистка превъзмогна пропуснат мачбол и загуба на втория сет, за да извади на показ забележителен арсенал от разнообразни форхенд и най-вече бекхенд удари, записвайки най-големия си успех в турнира с нов забележителен триумф.

На четвъртфиналите в Ню Йорк Пиронкова ще се изправи срещу тоталната фаворитка в надпреварата – Серина Уилямс, която се поизмъчи срещу напористата гъркиня Мария Сакари, но все пак се поздрави с победа в три сета.

Българската тенисистка започна колебливо и допусна да бъде пробита в първия гейм, в който сервираше. При резултат 0:2 обаче Цвети демонстрира за пореден път завидна психическа устойчивост.

Пиронкова реагира мигновено и само няколко минути по-късно резултатът беше изравнен.

При 4:4 Цвети натисна педала на газта, за да осъществи така нужния и пробив, а след серия от прецизни удари в 10-ия гейм беше направена и първата стъпка към 1/4-финалите – 6:4.

Пиронкова нанесе мощен удар по самочувствието на Корне, осъществявайки пробив още в първия гейм на втория сет. Последва затвърждаване на преднината, но точно в този момент французойката напомни за себе си, довеждайки резултата до 4:2 в своя полза.

И в този момент обаче бившата ни най-добра ракета извади от ръкава си още повече увереност, вкара допълнителна мощ в ударите си и след два пробива и 11-минутен гейм, Пиронкова отново излезе напред – 5:4.

В десетия гейм на втората част Цвети стигна до първия си мачбол, но този път Корне отказа да развее бялото знаме, осъществявайки пробив в точния момент.

Спиращият дъха дуел на корт “Луис Армстронг” навлезе в своята кулминация с нова размяна на пробиви и най-дългото разиграване в мача – 40 удара.

В тайбрека настойчивостта на Корне даде резултат и след два спасени сет бола Цвети изпрати топката в аут – 6:7.

Третата част не отстъпваше по драматизъм и обрати, а не липсваше и обичайната бърза размяна на пробиви. Корне проби в третия гейм, Пиронкова – в следващия, а българката пропусна брейкбол и в шестия.

След серия от удари, които биха били подходящи за всеки наръчник по тенис Цвети проби и в осмия за 5:3, а след шеметен девети гейм и поредната епична глава в зашеметяващата история беше дописана – 6:3.

Това е тя – българската гордост Цвети Пиронкова!