Нова издънка за Удинезе в Серия А срещу новак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зебрите" се препънаха у дома срещу Лече

Удинезе завърши наравно 1:1 у дома срещу Лече в първи мач от 13-ия кръг на Серия А. Това бе нова издънка за тима на Андреа Сотил, който имаше перфектен старт на сезона в Калчото, но вече е в серия от пет мача без победа в шампионата.

Преди седмица Удинезе направи реми 0:0 срещу Кремонезе като гост, а днес подели точките с друг от новаците. “Зебрите” бяха изоставащи на почивката, след като Лече се прибра с гол аванс – благодарение на попадението на Лоренцо Коломбо в 33-ата минута. 20-годишният нападател се разписа за втори път през сезон 2022/23.

Удинезе имаше надмощие след почивката и заслужено изравни в 68-ата минута. Айзък Съксес комбинира с Бето и португалският нападател вкара за 1:1. Той се разписа за шести път през сезона и е водещият реализатор на домакините.

Тимът на Андреа Сотил не успя да стигне до пълен обрат и така записа второ поредно равенство в Серия А. Удинезе вече няма победа в шест поредни двубоя във всички турнири. Тимът остана на 7-ото място в класирането с 23 точки и след изиграването на мачовете през уикенда ще бъде още по-далеч от топ 4.

Лече пък сложи край на серията си от две поредни загуби и спечели 9-ата си точка за сезона, с кояот заема 17-ото място.