Нова кампания събира пари за Левски зад Океана, по 20 долара от човек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Синът на Георги Аспарухов – Андрей, лансира нова идея за набиране на средства сред привърженици на Левски в САЩ и Канада.

Според него е напълно постижимо задокеанските фенове на Сините да събират по 20 хиляди долара месечно или 240 хиляди годишно, които да бъдат използвани за подпомагане на школата и други належащи нужди.

“Преди 5 години със съпругата ми бяхме поканени в Чикаго за основаването на Фен клуб “Левски-Северна Америка”, обясни Аспарухов.

“Като почетен председател, и със съдействието на Николай Василев и Боби Зарев -основатели на клуба, смятам че сега е времето да организираме дарителска кампания и финансово да се помогне за спасението на Левски.

“Целта е 1000 съмишленици от Америка и Канада да се ангажират със сумата от $20 на месец, която 100% ще отива за целево подпомагане на Левски.

“При постигане на тази цел, това би осигурило $240.000 на година, като средствата по договорка с ръководството на Левски ще се ползват за подпомагане на школата или за други належащи нужди.”

Това е поредната кампания, организирана от фенове на Левски с цел подпомагане на финансово изнемогващия клуб.

“Надяваме се да намерим най-лесната и удобна за всички платформа за дарения и съвсем скоро да дадем началото на кампанията,” продължи Аспарухов. “Ще ви държа в течение за всяка стъпка!

“Целта е ясна! Помощ е нужна, и то точно сега! Всеки, който чувства, че може да се включи към тази инициатива е добре дошъл!

“Благодаря и Само Левски!!!”

Аспарухов-младши е юноша на Левски, а през сезони 1985/1986 и 1986/1987 записа няколко мача и за първия тим на Сините. Част е от отбора, спечелил Купата на България през 1986г.

От дълги години живее в САЩ и тренира деца и юноши.