Нова победа за Левски, ломчани вече са в Топ 5
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски (Лом) продължи изкачването си в класирането на Северозападната Трета лига след комфортна победа с 2:0 при гостуването на традиционно коварния домакин Павликени в среща от седмия кръг на първенството.

Успехът позволи на ансамбъла на Благой Кръстанов да се настани в челната петица на подреждането, при това с равен актив от 12 точки с четвъртия Спартак (Плевен).

Ломчани останаха и един от едва двата тима в групата, които все още не познават вкуса на поражението. Другият е Академия (Враца) – вторият тим на Ботев (Враца), който оглави класирането след победа с 2:1 над Първа атомна (Козлодуй) и изненадваща загуба на досегашния лидер Севлиево в Полски Тръмбеш.

Левски се наслади на мечтан старт, след като Рангел Абушев оплете топката в мрежата на домакините още в първата минута. Крайният резултат пък бе оформен в заключителните акорди на двубоя, а автор на втория гол за Сините стана Гален Ненов.

Ломчани имат и един мач по-малко, тъй като домакинската им среща с Локомотив (Мездра) от втория кръг беше отложена.

Тактическото израстване позволява на отбора на Благой Кръстанов да се чувства доста по-уверено на игралното поле в последните мачове. Прави впечатление, че в шестте си мача до този момент Левски инкасира едва две попадения.

В следващия кръг ломчани гостуват на последния в класирането Бдин. Видинчани се представят катастрофално от началото на сезона и в шестте си мача не успяха да спечелят нито една точка, а головата им разлика е 0-22.

Срещата ще се състои на 27 септември от 17.00 часа.