google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дания се изправя срещу изненадата Чехия, а Украйна гони чудото с Англия

Два нови много интересни 1/4-финални сблъсъка ни очакват днес на Евро 2020. След като вчера Испания и Италия си гарантираха битка преди финала след успехи над Швейцария и Белгия, днес идва ред на останалите четири тима да определят полуфиналистите в другия поток на надпреварата.

В 19:00ч. програмата се открива от мача между Чехия и Дания. Датчаните възкръснаха на това европейско след кошмарното им начало с инцидента на Кристиян Ериксен. “Червеният динамит” се измъкна в последния момент от своята група В с разгромна победа над Русия, а на 1/8-финалите отнесе и Уелс с 4:0.
Нови два 1/4-финала днес оформят последните четири на Евро 2020 1
Сега на пътя им излизат чехите, които оцеляха за елиминациите в компанията на Хърватия, Шотландия и Англия, а на 1/8-финала поднесоха изненадата, изхвърляйки от турнира един от фаворитите за трофея – Нидерландия. Определено в този мач няма да има изявен фаворит за победата, като това се вижда и от коефициентите на онлайн букмейкъра Efbet. Те дават шанс на Дания да спечели от 2.30, докато успех за Чехия е оценен на 3.61. Равният в 90-те минути, според тях, е вторият най-възможен резултат с коефициент от 3.20.

Три часа по-късно на “Стадио Олимпико” в Рим Украйна ще е символичен домакин на Англия. Четата на Андрий Шевченко продължава да пише история, след като се класира за пръв път на 1/4-финалната фаза на Европейско първенство. Украинците надвиха коравия отбор на Швеция в първия си елиминационен мач след продължения.

Англия пък имаше далеч по-сериозен тест срещу Германия, но се справи по перфектен начин на “Уембли” и ги надви с 2:0. Сега “Трите лъва” са на гребена на вълната и искат задължително класиране на 1/2-финалите, но Украйна вече доказа, че е способна на много изненади и със сигурност не се предава лесно.
Нови два 1/4-финала днес оформят последните четири на Евро 2020 2
Според bet365, англичаните ще успеят да стигнат до успеха още в редовното време, защото това е оценено на 1.40, докато победа за Украйна ще умножи нечий залог 8.50 пъти.