Добави коментар
Броят на карантинираните набъбна на девет

Още няколко футболисти на Славия са дали положителни проби при направени тестове за коронавурис, като общият брой на заразените вече е девет.

Миналата седмица Белите обявиха, че защитниците Андреа Христов и Венелин Филипов, както и двама души от щаба на старши треньора Александър Тарханов, са дали положителни проби, а такива при новите тестове са били пробите и на още пет човека.

„Да, така е, много от футболистите ни дадоха положителни проби, общо деветима,“ потвърди президентът на Славия Венци Стефанов.

„Поставени са под карантина и не знам дали ще има мач. Ако Ботев (Пловдив), не се съгласят, трябва да играем.

„Не драматизирайте! Не искам да ви казвам имената на момчетата с положителни проби, защото ще ги изкарате по всички медии и ще ги пишем едва ли не, че са крадци.

„Няма нищо тревожно, добре са. Просто са с положителни проби. Утре пак ще ги тестват, може тогава да са с отрицателни, не се знае.

„Имам чувството, че ако проверят всички отбори, ще излязат сигурно 200 човека с положителни тестове. Големият проблем обаче е другаде – даваме толкова много пари за тестове, през ден-два. Като искат да проверяват – РЗИ, министерството или който да е там, да поемат част от разходите.

„Аз се превърнах в основен спонсор на РЗИ, не на Славия! Това са непланирани разходи. Ако ще я карат по този начин, да спираме всичко тогава.

„Моето мнение за коронавируса не искам да го налагам. Дали се страхувам ли? Само от грозни жени се страхувам, а не от COVID-19.“

Големият брой отсъстващи поставя Тарханов в изключително деликатна ситуация преди дуела с Ботев (Пловдив), който е планиран за събота от 16.30 часа.

Преди броени дни Белите понесоха тежко поражение – 1:5, при гостуването на ЦСКА 1948, и продължават да заемат незавидното 13-о място в класирането, изпреварвайки единствено Етър, който е без победа до този момент.

Добави коментар
Гласувай: