google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Броят на карантинираните набъбна на девет

Още няколко футболисти на Славия са дали положителни проби при направени тестове за коронавурис, като общият брой на заразените вече е девет.

Миналата седмица Белите обявиха, че защитниците Андреа Христов и Венелин Филипов, както и двама души от щаба на старши треньора Александър Тарханов, са дали положителни проби, а такива при новите тестове са били пробите и на още пет човека.

“Да, така е, много от футболистите ни дадоха положителни проби, общо деветима,” потвърди президентът на Славия Венци Стефанов.

“Поставени са под карантина и не знам дали ще има мач. Ако Ботев (Пловдив), не се съгласят, трябва да играем.

“Не драматизирайте! Не искам да ви казвам имената на момчетата с положителни проби, защото ще ги изкарате по всички медии и ще ги пишем едва ли не, че са крадци.

“Няма нищо тревожно, добре са. Просто са с положителни проби. Утре пак ще ги тестват, може тогава да са с отрицателни, не се знае.

“Имам чувството, че ако проверят всички отбори, ще излязат сигурно 200 човека с положителни тестове. Големият проблем обаче е другаде – даваме толкова много пари за тестове, през ден-два. Като искат да проверяват – РЗИ, министерството или който да е там, да поемат част от разходите.

“Аз се превърнах в основен спонсор на РЗИ, не на Славия! Това са непланирани разходи. Ако ще я карат по този начин, да спираме всичко тогава.

“Моето мнение за коронавируса не искам да го налагам. Дали се страхувам ли? Само от грозни жени се страхувам, а не от COVID-19.”

Големият брой отсъстващи поставя Тарханов в изключително деликатна ситуация преди дуела с Ботев (Пловдив), който е планиран за събота от 16.30 часа.

Преди броени дни Белите понесоха тежко поражение – 1:5, при гостуването на ЦСКА 1948, и продължават да заемат незавидното 13-о място в класирането, изпреварвайки единствено Етър, който е без победа до този момент.