Нови три мача в програмата на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от фаворитите Испания излиза за първия си сблъсък - срещу Швеция

Днес ще се изиграят нови три мача от програмата на европейското първенство.

Най-напред, в 16.00 часа, ще се състои втората среща в Група D, противопоставяща Шотландия и Чехия. Двубоят на “Хемпдън Парк” ще бъде първият на голям шампионат за островитяните от 23 години насам.

Тяхната последна значима изява беше на финалите на световното първенство във Франция през 1998 година.

Вчера Англия надделя с 1:0 над Хърватия в първата среща в групата, като автор на единственото попадение стана острието на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг.

Силите в мача на “Хемпдън” изглеждат доста изравнени, като дори букмейкърите се затрудняват да наклонят везните в нечия полза.

Евентуална победа на домакините е оценена от букмейкъра bet365.com с 2.70, коефициентът за успех на Чехия е 2.90, а за равенство – 3.00.

Днес започва и борбата в Група Е. Един срещу друг в 19.00 часа на “Газпром Арена” в Санкт Петербург застават Полша и Словакия.

В късния мач пък един от фаворитите Испания приема на “Естадио де ла Картуха” в Севиля Швеция.

“Швеция е отбор, който играе много директно и имат много силни играчи, с бързина и качество,” заяви преди срещата селекционерът на испанците Луис Енрике. “Играят с дълги топки. Ще се опитаме да направим интензивен мач, който няма да бъде лесно.”

Наставникът на скандинавците Яне Андерсон обаче отвърна, че неговият тим има ясна идея как да се противопостави на именития си съперник.

“Много е важно да се възползваме от шансовете си, когато сме в атака,” заяви той. “Би трябвало да можем да застрашим съперника. Не трябва да оставяме големи свободни пространства. Имаме ясна идея какво да правим, когато спечелим топката.”

Въпреки всичко Испания е големият фаворит за победата. Коефициентът за успех на тима на Енрике, предлаган от букмейкъра efbet.com е 1.40 срещу стряскащото 9.10 за шведска победа. Ставката за реми е 5.00.

Ето и програмата за днес:

16.00 часа – Шотландия – Чехия (Група D)

19.00 часа – Полша – Словакия (Група Е)

22.00 часа – Испания – Швеция (Група Е)