Новият сезон на Серия А започва днес с четири мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от фаворитите за титлата - Интер, открива кампанията си с домакинство на Монца

Сезон 2023/24 на италианската Серия А стартира днес с четири срещи. Началото на новата кампания се поставя в 19:30 ч, когато са мачовете Емполи – Верона и Фрозиноне – Наполи. По-късно вечерта Интер приема Монца, а Дженоа посреща Фиорентина.

Наполи спечели титлата в Серия А през изминалата кампания, като ще се стреми отново да бъде на върха. Лучано Спалети напусна отбора, а Руди Гарсия е неговият заместник. Неаполитанци откриват сезона с гостуване на новака Фрозиноне. През миналия сезон Фрозиноне доминираше в надпреварата за титлата в Серия Б от началото до края, спечелвайки заслужено завръщане в италианския елит. Еузебио Ди Франческо ще води отбора в Серия А, след като Фабио Гросо напусна тима. Фрозиноне загуби услугите на Роберто Инсиние, който беше важен играч на отбора миналия сезон, докато голмайсторът на клуба Самуеле Мулатиери се завърна в Интер след изтичането на срока му под наем.

Наполи бяха принудени да се разделят с непоколебимия южнокорейски защитник Ким Мин-джае, тъй като Байерн Мюнхен активира освобождаващата му клауза. Клубът го замени с бразилеца Натан, който тепърва ще се тества на европейска земя. Досега Наполи е отхвърлил арабските предложения, идващи за голмайстора от миналия сезон Виктор Освенхен, така че се запазва страхотното партньорство между нигериеца и Хвича Кварацхелия.

Интер на Симоне Индзаги започва похода си към титлата от 21:45 ч. с домакинство на Монца. Въпреки добавянето на някои интересни имена към състава (Маркъс Тюрам, Давиде Фратези, Куадрадо и Ян Зомер), може да се каже, че нерадзурите са значително по-слаби този сезон без хора като Милан Шкриниар, Андре Онана, Ромелу Лукаку и Марсело Брозович. И все пак Симоне Индзаги има на разположение доста силен отбор. Монца на Рафаеле Паладино загуби някои ключови играчи по време на лятото, включително Стефано Сенси и Николо Ровела, които бяха под наем миналия сезон, в допълнение към брилянтния Карлос Аугусто, който премина именно в Интер. “Синьо-черните” би трябвало да се справят с Монца на старта на кампанията и да потеглят с три точки.