Новият спонсор на Левски ще налее пари и в стадиона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Австрийската фирма ще доизгради Сектор "А"

Левски ще подпише за две или три години с чакания нов споносор „Щрабаг“, но вече е ясно защо контрактът между двете страни се бави. Австрийската компания възнамерява не само да финансира „сините“, но и да се заеме с довършването на Сектор „А“ на „Георги Аспарухов“.  Трибуната носи името на строителната компания, но там фирмата имаше договорки с бившите собственици Спас Русев и Васил Божков.

Сектор „А“ към този момент няма Акт 16 и е само обект за временно ползване. Концепцията на новия генерален спонсор на Левски ще включва изграждането на фасадата на новата трибуна, както и слагане на козирка, като за нея вече има проект (поръчката и изработката ще е ангажимент на строителите). Освен това ще бъдат нужни инвестиции за изолацията на вътрешните помощения, като в бъдеще съблекалните, които в момента са в Сектор „В“,  ще бъдат преместени там, пише „Тема Спорт“.

До няколко дни ще бъдат уточнени и последните детайли по договора, а след финализирането се очаква логото на австрийската фирма да бъде сложено на екипите на Левски.

Фирма Щрабаг получава често поръчки по изграждането на ключови инфраструктурни проекти в България. В момента австрийската строителна компания действа по по участък от бъдещата автомагистрала “Европа” между КГПП “Калотина” и Драгоман.