Няма напредък между Байерн и Алаба в преговорите за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След невероятните успехи през миналия сезон, Байерн Мюнхен ще се стреми да продължи да доминира в Германия и през следващата кампания, както и в Европа, като подобри състава си. Клубът също така иска да задържи защитника Дейвид Алаба, който беше един от ключовите играчи за баварците през миналия сезон.

В момента Алаба има по-малко от 12 месеца от своя договор с Байерн. По време на елиминациите в Шампионската лига в Лисабон миналия месец, Байерн проведе разговори с представители на Алаба. Клубните ръководители на баварците публично изразиха увереност относно подновяването на договора.

Последната информация от Германия обаче предполага, че преговорите между двете страни са в застой. Според SportBild, Дейвид Алаба и Байерн не могат да се разберат по отношение на заплатата. Алабa иска да печели близо 20 милиона евро годишно, но германските шампиони са предложили 17 милиона евро, включително бонуси.

Наред с липсата на напредък в преговорите между двете страни, SportBild също твърди, че Алаба ще поиска трансфер вв този трансферен прозорец, ако не се стигне до споразумение за нов договор. Клубът също не би искал да загуби защитник с неговото качество без пари през следващото лято.

Алаба е не само качествен играч, но и лидер в съблекалнята. Австриецът е един от малкото играчи в клуба, които се радват на постоянен успех, откакто са преминали през младежките формации на клуба. Той навлезе в пиковите години на кариерата си, така че напускането му ще бъде голям удар за германските шампиони.