Нюкасъл иска космическа сума за Александър Исак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нюкасъл Юнайтед ще поиска около 200 милиона, за да се раздели с шведския голаджия

Според информация на медията Daily Mirror, шведският национал Александър Исак е обект на интерес от страна на Арсенал. Артилеристите търсят нападател, с който да се подсилят през летния трансферен прозорец. Но мераците им за Исак са охладени, тъй като Нюкасъл Юнайтед ще поиска космическата сума от 200 милиона паунда, за да се раздели с 24-годишния футболист.

Александър Исак се превърна в нападател от световна класа, след като се присъедини към Нюкасъл от Реал Сосиедад през август 2022 г. Шведът, сравняван с легендата Златан Ибрахимович по време на юношеската си кариера, имаше трудности да разгърне потенциала си по време на периодите си с Борусия Дортмунд и Реал Сосиедад.

Но 24-годишният нападател става все по-силен, след като се присъедини към Нюкасъл Юнайтед преди почти 2 години. Въпреки че проблеми с контузии измъчваха Исак, той беше продуктивен, когато излизаше на терена, като натрупа 25 гола и две асистенции в 40 изяви във всички състезания този сезон.

Междувременно прогресът на шведския нападател в Нюкасъл не остана незабелязан, привличайки вниманието на няколко топ тима на Стария континент. Оставане във Висшата лига е вариант, като Арсенал иска да си осигури услугите на Александър Исак през летния трансферен прозорец.

Интересът на Арсенал към Александър Исак е обясним. Габриел Жезус не бележи постоянно, докато Еди Нкетия не успя да остави своя отпечатък този сезон. Кай Хаверц е единственият надежден нападател за Арсенал, но той е по-скоро флангови футболист. Затова Арсенал търси нов нападател и се насочва към Исак. Нюкасъл обаче ще иска 200 млн. паунда за своя звезден играч. Ще бъде изненадващо да видим Арсенал да плати сумата, за да подпише с шведа, въпреки че той е важна трансферна цел за клуба от Северен Лондон.