Обрат – БФС с нов фаворит за национален селекционер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ясен Петров и Георги Донков с най-добри шансове да заместят Георги Дерменджиев

Противно на ширещите се в последните седмици информации за почти сигурното назначение на Александър Димитров за нов селекционер на националния отбор, днес стана ясно, че Българският футболен съюз има друг фаворит за поста.

Според източници, близки до делата на централата, най-близо до ветровития пост с днешна дата бил бившият наставник на Левски и Ботев Пловдив Ясен Петров. В случай на неуспех при сключването на договор с бившия халф, БФС щели да се обърнат към Георги Донков.

Информациите гласят, че Димитров, който бе основен вариант да поеме първия тим, ще продължи да работи с отбора до 21 години, а начело на юношите (до 19 години) остава Ангел Стойков, който в последните години се утвърди като най-успешния специалист на ниво национални отбори.

Във формацията (до 17 години) също не се очаква промяна и постът отново ще бъде поверен на Йордан Петков.

52-годишният Ясен Петров постигна доста добри резултати по време на дългогодишния си престой в Китай. Той натрупа огромен опит, като води и няколко български отбора, сред които и Локомотив (София), Черно море, Нафтекс и Ботев (Враца).

Две години по-младият от него Георги Донков пък беше помощник на Петър Хубчев, при когото България постигна най-добрите резултати последните десетина години. Бившият нападател на Левски и ЦСКА познава отлично настоящите национали.

Обрат - БФС с нов фаворит за национален селекционер 1

Някои от членовете на Изпълкома са излезли с идеята за организиране на конкурс, до който да бъдат допускани само отговарящи на определени критерий специалисти. На този етап обаче предложението не е получило пълно одобрение.