Обрат: Сезонът в Бундеслигата все пак се подновява след 10 дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът в “Първа Бундеслига” все пак ще бъде подновен в средата на месец май, каквито бяха плановете. По-рано днес се появиха информации, че канцлерът Ангела Меркел е обявила задължителна двуседмична карантина за футболистите в Германия преди рестарта на двубоите, което означаваше, че първенството ще се поднови чак на 22-ри май.

След това обаче се появи нова новина, че канцлерът на Германия и 16-те премиери на отделните провинции са постигнали консенсус и клубовете са получили положителния знак за възобновяване на футбола в страната. Това означава, че Бундеслигата получава зелена светлина да рестартира сезон 2019/20 и да бъде първото голямо европейско първенство, което се завръща по време на пандемията от коронавирус. Плановете са първият кръг след паузата да се проведе в уикенда на 16 и 17 май.

Към момента няма яснота дали всичко ще върви по първоначалния план, защото има претенции дали да се стартира с топ мачовете в кръга между Борусия Дортмунд – Шалке и Унион Берлин – Байерн Мюнхен.

Утре ще се проведе среща с участието на Германския футболен съюз и клубовете, като ще бъдат обсъдени детайлите по възобновяването на футболните двубои от “Първа Бундеслига”. Тогава трябва да се вземе решение и за оставащите кръгове от турнира за Купата на Германия, който е 1/2-финална фаза.