Обсъждат кардинална промяна в трансферната политика в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският шампион и другите ни водещи клубове може спечелят от планирана промяна

Българският шампион и другите ни водещи клубове може спечелят от планирана промяна в трансферната политика в Европа. Обсъждан е вариант, при който клубовете, участващи в един и същи международен турнир, да нямат право да купуват играчи един от друг. Което означава, че ако два тима играят в Шампионска лига, те нямат право да си разменят футболисти. Същото важи и за Лига Европа, където има вариант да участват български отбори. Тогава трансферите между тях няма да бъдат позволени.

Целите на въпросната промяна са две: Първо самите клубове от една надпревара няма да се  отслабват помежду си, а от друга страна ще бъде стимулиран интереса към привличането на играчи от клубове от по-слаби първенства.

“Така вече няма да сме свидетели на мултимилионни сделки между отбори от ШЛ. Това пък вероятно ще увеличи интереса към играчи от шампионите на по-слаби първенства. Това са част от нещата, които в момента обсъждаме”, заявява пред „Телеграф“ председателят на  Асоциацията на европейските клубове (ЕСА) и президент на Ювентус – Андреа Аниели .