Официално: Ал Хилал се сдоби със звезден защитник от Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Калиду Кулибали ще спира Кристиано и Бензема в първенството на Саудитска Арабия

Сенегалският защитник Калиду Кулибали официално е футболист на Ал Хилал. Досегашният отбор на 32-годишния бранител – Челси, потвърди трансфера. Бранителят сменя клубната си принадлежност и се присъединява към лигата на Саудитска Арабия, която добива все по-голяма популярност и редица футболни звезди вече са част от нея.

По неофициална информация, отборът на Челси ще получи 23 милиона евро за трансфера на сенегалския защитник. В Ал Хилал бранителят ще играе рамо до рамо с португалския халф Рубен Невеш, който бе закупен от Уулвс преди няколко дни. Кулибали ще трябва да спира Кристиано Роналдо и Карим Бензема, които също играят в първенството на Саудитска Арабия, но за други клубове.

Калиду Кулибали се присъедини към отбора на Челси от Наполи през лятото на 2022 г. Общо за „сините“ опитният бранител изигра 32 мача като представянето му бе на висота в повечето срещи. Със Сенегал през изминалата зима, Кулибали стигна до 1/8-финалите на Световното първенство в Катар.

Кулибали със сигурност ще вдигне класата на защитата на Ал Хилал. Челси пък ще трябва бързо да му намери заместник, който да притежава нужния опит на най-високо ниво.