Официално: Арсенал счупи трансферния си рекорд с Деклан Райс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" направиха най-големия си трансфер в клубната история

Арсенал пусна официално съобщение за привличането на английския национал Деклан Райс. Халфът на Уест Хем се превръща в най-скъпия входящ трансфер в историята на „артилеристите“, като за правата на Райс се очаква да бъдат платени 105 млн. паунда.

Арсенал съобщи, че националът на “Трите лъва” е сключил дългосрочен договор с клуба. Деклан Райс изкара цели 10 години в Уест Хем, като има 245 мача за „чуковете“ и 43 срещи за английския национален отбор.

През май 2022 г. Деклан Райс взе капитанската лента от Марк Нобъл в Уест Хем. В края на миналия сезон Райс вдигна трофея от Лига на конференциите, след като “чуковете” надвиха Фиорентина във финала.

Деклан Райс ще играе с любимия си номер 41 в Арсенал. Халфът ще вдигне класата на тима и “топчиите” отново ще се борят за големи трофеи през новия сезон.

Наставникът на “артилеристите” Микел Артета коментира трансфера на Райс:

„Наистина сме щастливи, че Деклан се присъединява към нас. Той има голям опит във Висшата лига, а е само на 24 г. Деклан е играч с огромни способности, който се представя на високо ниво във Висшата лига и за Англия вече няколко сезона. Деклан носи несъмнено качество на клуба и той е изключителен талант, който има потенциала да бъде много успешен в Арсенал.”