Официално: Челси обяви раздялата с Аспиликуета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският бранител напуска "Стамфорд Бридж" след над 11 години служба на "сините"

Опитният защитник Сесар Аспиликуета напусна Челси, обявиха “сините” на своя официален сайт. Очаква се в следващите часове испанският бранител да подсили отбора на Атлетико Мадрид.

“След 11 години, 508 мача и девет трофея, Сезар Аспиликуета реши, че е време да напусне Челси. Поздравления за всичко постигнато. Завинаги ще останеш легенда на Челси”, са пише в изявлението на лондончани.

“Сесар оставя незаличима следа в Челси като воин, шампион и истинска легенда. Той задържа високо ниво в клуба за повече от десетилетие и показваше на всички ден след ден какво е необходимо, за да бъдеш успешен.

Бивши и настоящи треньори и съотборници му се довериха да дава пример като капитан. Действаше безупречно на терена и извън него, за което сме му благодарни. Поради това и много повече, завръщането на Сесар на Стамфорд Бридж винаги ще бъде добре дошло“, казаха съсобствениците на Челси Тод Боули и Бехдад Егбали.

Испанецът се присъедини към “сините” от Марсилия след сделка за 7 милиона паунда през 2011 г. Аспиликуета стана титуляр в състава под ръководството на Жозе Моуриньо през 2013 г., заменяйки клубната легенда Ашли Коул на левия бек.