Арсенал започва преговори за защитник на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" искат да се подсилят с Джереми Фримпонг

Според журналиста Стефан Биенковски, Арсенал е започнал разговори с Байер Леверкузен за подписа на Джереми Фримпонг. Гигантите от Бундеслигата искат да спечелят 50 милиона евро и да се разделят с нидерландския краен защитник.

Младият бранител беше усилено свързван и с преминаване в Манчестър Юнайтед през последните месеци. Така че ще бъде интересно да се види дали Арсенал може да се споразумее за трансферна сума с германския клуб. Артилеристите наскоро се появиха като кандидат за 22-годишния футболист.

Арсенал трябва да привлече десен бек това лято, а Фримпонг може да бъде точният човек. Бившата звезда на Брайтън беше използван като краен защитник миналия сезон и се справи сравнително добре. Фримпонг се представя страхотно в атака и може да добави ново измерение към напдението на Арсенал със своята креативност и скорост. 22-годишният играч допринесе за девет гола и 11 асистенции във всички състезания през миналия сезон и има потенциала да се развие в един от най-добрите млади крайни защитници в Европа.

Артилеристите вече са похарчили доста пари това лято, за да придобият услугите на Кай Хаверц, Деклан Райс и Юриен Тимбър. Изглежда, че на “Емиратс” сега се концентрират върху привличането на краен защитник. Фримпонг несъмнено би бил солидна, дългосрочна инвестиция и 22-годишният футболист вероятно също ще бъде изкушен да се присъедини към Арсенал, за да играе в Шампионска лига.