Официално: Давиде Фратези подписа с Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интер продължават с добрите сделки

Италианския гранд Интер се похвали с втората си покупка за лятото – Давиде Фратези. Италианецът ще премине под наем на “Джузепе Меаца”, но в договора му ще има задължителна клауза за откупуване в края на сезона на стойност 25 милиона евро. Контрактът на Фратези е със срок до 2028 година и заложената заплата в него е 2,8 милиона евро.

Фратези бе привлечен от Индзаги за заместник на напусналия в посока Ал Насър Марсело Брозович. Той е вторият нов играч в състава на Интер за този трансферен прозорец, след като “нерадзурите” вече обявиха привличането на Маркъс Тюрам.

Фратези записа доста силни участия през миналия сезон с екипа на Сасуоло. Той дори регистрира 7 попадения в 36-те си мача в Серия А. Неговата силна страна обаче не е вкарването на голове. Той е мозъкът на отбора и неговия генератор. Фратези може умело да диктува темпото на играта и да подава на точното място и в точното време.


23-годишния талант развива потенциала си в школите на Рома и Лацио преди да подпише първия си професионален контракт със Сасуоло. Това се случва през 2017 година, след което той няколко пъти бива изпращан под наем в тимове като Асколи, Емполи и Монца.