Марко Ройс се отказа от капитанската лента в Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ветеранът обяви решението си спонтанно

Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс шокира всички фенове на клуба с неочакваното си решение да преотстъпи капитанската лента на някой друг. Ройс е съобщил решението си на Един Терзич и Себастиан Кел вчера, а днес направи официално изявление за феновете на клуба.

“Здравейте фенове на Борусия. За мен е важно да ви кажа нещо лично, за което имах много време да мисля по време на моята ваканция. Реших да преотстъпя капитанската лента. Уведомих Един Терзич и Себастиан Кел вчера. Беше ми позволено да нося лентата с чест и достойнство в продължение на 5 години и искам да Ви благодаря за подкрепата през годините. Пожелавам на Себастиан и Един да намерят много добър заместник и съм сигурен, че ще го направят. До тогава чао, чао”, каза Марко Ройс във видеообръщението си към феновете на тима.

Ройс се превърна в легенда на Борусия Дортмунд и символ на лоялността към клуба след като многократно отказваше трансферни оферти от немски и чуждестранни отбори. Точно това дава надежда на феновете на Дортмунд, че Ройс не се отказва от лентата си, защото планира да напусне клуба, а причината е друга. 34-годишният футболист има договор с “жълто-черните” за още една година, след което ще вземе решение за бъдещето си.