Официално: Двубоят Джошуа-Пулев ще е на 20 юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Промоутърът Еди Хърн заяви пред BoxingScene.com в четвъртък, че е постигнал споразумение с Bob Arum’s Top Rank Inc., ко-промоутъра на Пулев, за финализиране на сделката за двубоя между Джошуа-Пулев. Хърн потвърди, че мачът Джошуа-Пулев ще се състои на 20 юни на планираното вече място – стадион „Тотнъм Хотспър“  в Лондон.

Българинът Пулев (28-1, 14 КО) е претендент номер 1 на IBF за пояса на Джошуа. Англичанинът Джошуа (23-1, 21 КО) притежава титлите на IBO, WBA и WBO.

На Джошуа предстои и задължителна защита на пояса си на WBO, но тази битка ще се проведе най-рано в края на тази година. Бившият шампион в тежка категория – Александър Усик (17-0, 13 КО) е претендент номер 1 на WBO, но украинецът ще трябва първо да бие британския претендент Дерек Чисора (32-9, 23 КО). Промоутърът Еди Хърн вече потвърди, че мачът между двамата е отложен за 23 май.

Кубрат Пулав трябваше да се бие с Джошуа през октомври 2017 г. на стадион “Княжество” в Кардиф, Уелс, но получи контузия на рамото по време на тренировъчния лагер.

Камерунецът Карлос Такам замени Пулев и загуби в 10-ия рунд с технически нокаут.

Джошуа си възвърна титлите на 7 декември, когато победи Анди Руис-младши в двубоя им от 12 кръга в Дирия, Саудитска Арабия.

От своя страна Пулев е спечелил осем двубоя, откакто претърпя поражение от нокаут в петия рунд от бившия шампион Владимир Кличко през ноември 2014 г. в Хамбург, Германия.